סלט פאטוש – באדיבות זיו שוורץ – שף אגואה
- מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט לבנוני טעים וממש דל בקלוריות
מרכיבים
- 2 מלפפונים טריים
- 2עגבניות בשלות ואדומות
- ½ בצל אדום
- 50 גר' בורגול גס
- 15 עלי נענע
- קרוטונים
- רוטב שמן זית ולימון
- כף מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- שן שום כתושה
אופן ההכנה
להכנת הבורגול
מרתיחים מים בסיר קטן, מניחים את הבורגול בקערה, יוצקים את המים החמים כך שיכסו את הבורגול ועוד ס''מ. מכסים בנילון נצמד למשך חצי שעה מסירים את הכיסוי ומצננים.
מערבבים את חומרי הרוטב.
קוצצים את הירקות ואת הנענע קטן, מערבבים עם הבורגול ומתבלים ברוטב. מסדרים על צלחת הגשה ומקשטים בקרוטנים.