עוגת פירות קייצית
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון קליל לעוגת אחר הצהריים שתלווה קפה קר במרפסת או במזגן. מתכון של גאיה נצר, מדריכת סדנאות לעיצוב השולחן
מרכיבים
- 6-7 פירות : תפוחים , שזיפים שחורים, נקטרינות, אגסים, כל אחד לחוד או ביחד
- 3-4 כפות סוכר
- קורט קינמון
- 2-3 ביצים
- חצי כוס שמן
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס קמח אוסם
- קינמון
- תבנית פאי או תבנית עגולה קפיצית
אופן ההכנה
1. משמנים תבנית , חותכים לתוכה פירות. מפזרים מלמעלה מעט סוכר וקינמון. נותנים לפירות לעמוד כחצי שעה, על מנת שיגירו נוזלים.
2. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. מערבבים בקערה את יתר החומרים עד שמתקבל בצק רך-נוזלי. שופכים על הפירות.
3. אופים בתנור שחומם מראש עד שהבצק מזהיב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הערה: לתפוחים אפשר להוסיף אגוזים וצימוקים. לשאר הפירות אין צורך.
תגובות
-
וואו הכנתי מדהים!
דיאנה
(22/12/2008 11:13:00)
הכנתי את העוגה
,עוגה פשוט מדהימה אני ממש ממליצה כדאי לכם להכין!
-
עוגה נהדרת
עינת
(18/08/2009 18:55:00)
עשיתי את העוגה עם אפרסקים טריים.
חילקתי את הכמות לשתי תבניות אינגליש- קייק.
יצא טעים טעים - במיוחד שזה חם.
תודה!
-
ממש טעימה ומאוד קלה!!!!
?
(29/09/2009 20:41:00)
-
מתכון מצויין
דיקלית
(26/11/2010 12:07:00)
עוגה שיוצאת מוצלחת כל פעם מחדש.