Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> קינוח קובלר תפוחים וקינמון ברוטב קרמל חלב קוקוס

קינוח קובלר תפוחים וקינמון ברוטב קרמל חלב קוקוס

קינוח קובלר תפוחים וקינמון ברוטב קרמל חלב קוקוס

תיאור המתכון

באדיבות השף רונן כהן מסעדת פאסיפיק קראון פלאזה תל-אביב

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים מחמאה במחבת, מוסיפים סוכר חום ותפוחים, ומטגנים, תוך ערבוב עד שנוצר קרמל זהוב והתפוחים מתרככים מעט. (כ- 3 דקות). מוסיפים את הקינמון ומקררים.
מכינים בצק פריך: לקערה של מעבד מזון מכניסים קמח, מחמאה סוכר, ואגוזים טחונים,
מפעילים ל-20 שניות עד לקבלת בצק פירורים. מניחים בקערה ועוטפים בניילון נצמד.

בתחתית כל תבנית מסדרים את התפוחים עם הקרמל עד לחצי גובה התבנית, בעזרת פומפיה מגררים מלמעלה את בצק הפירורים ומכסים בו את התפוחים. מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות לכ-5-6 דקות.
בינתיים, מכינים את הרוטב: יוצקים לסיר קטן את המחמאה וסוכר, מבשלים עד לקבלת קרמל בצבע זהבהב. מוסיפים את החלב קוקוס, מבשלים כחמש דקות על אש נמוכה.
מגישים: בעזרת סכין מפרידים את הקובלר משולי התבנית, מניחים על צלחת שטוחה,
יוצקים את הרוטב מסביב ומניחים על הקובלר כדור גליה וניל, מקושט בתפרחת נענע.

תגובות

  1. האתר מורן גלזר (05/11/2004 18:40:00)
    לדעתי האתר מצויין והמתקונים ממש מעולים
  2. אוכל העבכבס (27/04/2005 21:22:00)
    חזק ביותר