אפוגאטו ים-תיכוני
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה: עשר דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
קפה קר קצת אחר
צוות קופישופ – פורטל הקפה הישראלי
מרכיבים
- קפה טורקי
- גלידה וניל משובחת
- קינמון
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
1. מבשלים את הקפה התורכי ללא סוכר על אש קטנה (כפית גדושה מאוד ו-150 מ"ל מים לכל מנה).
2. מניחים כדור גדול של גלידה במרכזה של צלוחית (ניתן להשתמש גם בכוס-מרטיני), מסננים את הקפה המבושל ויוצקים אותו בעודו חם על כדור הגלידה. בוזקים קינמון ואבקת קקאו על המנה ומגישים מיד.