פאבלובה ממולאת בפטיסייר ופירות יער
- מתאים ל: 8 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל: סיפור אהבה". אחד הקינוחים הכי אהובים באחוזה. אנחנו ממלאים את פנכת המרנג בקרם פטיסייר קלאסי, במקום בקצפת פשוטה ועושים זאת בסמוך להגשה, כדי שהמרנג לא יתרכך.
מרכיבים
- 4 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- לקרם פטיסייר
- 360 מ"ל (1 וחצי כוסות) חלב
- 25 גרם (3 כפות) קורנפלור
- 2 חלמונים
- 1 תרמיל וניל חצוי לאורכו
- 50 גרם (רבע כוס) סוכר
- לרוטב פירות יער
- 300 גרם פירות יער (ניתן להשתמש בקפואים)
- 50 גרם (רבע כוס) סוכר
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 כף ליקר שרי (או ליקר פירות אחר)
אופן ההכנה
1. מכינים את המרנג. מחממים תנור ל 120- מעלות.
2. מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את החלבונים במהירות גבוהה 2 דקות, עד שמתקבלת פסגה רכה,
מוסיפים בהדרגה את הסוכר, תוך כדי הקצפה, ומקציפים 3 דקות נוספות, עד לקבלת קצף חלק ומבריק.
3. ממלאים שק זילוף ומזליפים 8 עיגולים בקוטר 5 ס"מ לצורת קן, שמרכזו חלול ומוכן למילוי.
4. אופים כשעה או עד שהמרנג מתקשה ומקבל צבע זהוב עדין. מכבים את התנור, פותחים מעט את
הדלת ומשאירים עוד כשעה בתנור.
5. מכינים את קרם הפטיסייר. ממיסים את הקורנפלור ברבע כוס חלב, מוסיפים את החלמונים
וטורפים היטב.
6. מביאים לרתיחה בסיר את יתרת החלב יחד עם תרמיל הוניל והסוכר.
7. מאחדים תערובות תוך השוואת טמפרטורות. יוצקים שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים,
בזרם דק, תוך כדי ערבוב מתמיד.
8. מחזירים את התערובת לסיר, מבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ כדקה, עד
שמתקבל קרם סמיך.
9. מעבירים את הקרם לכלי שטוח ומניחים על פני הקרם עצמו ניילון נצמד, למניעת היווצרות קרום.
מצננים ומאחסנים בקירור עד לשימוש. אם רוצים ניתן להקציף את הקרם לפני השימוש.
10. מכינים רוטב פירות יער. מבשלים את פירות היער עם הסוכר, הג'ינג'ר וליקר השרי, עד שהסוכר
יימס והפרי יתרכך ויגיר מיץ, מבשלים 4 דקות נוספות על להבה נמוכה, מקררים. אם רוצים רוטב
חלק לגמרי, טוחנים ומסננים.
11. מרכיבים את הפאבלובה. ממלאים את פנכות המרנג בקרם, יוצקים מעט מרוטב פירות היער ומגישים מיד.