ראש השנה: עוף צלוי עם דובדבנים ועשבים
תיאור המתכון
במיוחד לראש השנה, שילוב של דובדבנים ועוף שניצלים בתנור עם עשבים טריים שום ושמן זית.
מתכון של רינה צדוק לסולתם.
מרכיבים
- עוף שלם טרי (רצוי אורגני-ללא אנטיביוטיקה)
- כוס מלאה מלח גס
- 3 כפות שמן זית
- פלפל צ'ילי ירוק חתוך גס
- 300 גרם דובדבנים טריים מגולענים
- 3 כפות בלסמי משובח
- 4 גבעולי מרווה טריים
- 3/4 צרור טימין
- 2 גבעולי רוזמרין
- ראש שום חצוי
- כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
כחצי שעה לפני צליית העוף, מוציאים מקירור ומצפים אות במלח גס מכל הכיוונים.
מניחים על תבנית למנוחה -30 דקות.
(כיסוי העוף במלח גורם לעור להתייבש, בזמן הצלייה העור הופך לקריספי ושומר על עסיסיות העוף.
לאחר חצי שעה מנוחה, בעזרת נייר סופג מסירים את המלח עד שלא נותר כמעט גבישי מלח על העוף.
מחממים תנור ל-220 מעלות
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, דובדבנים מגולענים, ראש שום חצוי, צ'ילי ועשבי תיבול.
מושחים את העוף בשמן זית ובלסמי, מפזרים פלפל שחור גרוס ומניחים בתבנית.
מכניסים את העוף לצלייה כ-20 דקות, מסובבים את העוף, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
העוף צריך להיות שחום וזהוב.