מתכון ל-מג'דרה קינואה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למתכון ל-מג'דרה קינואה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- כוס קינואה (דגן דרום אמריקאי, להשיג בחנויות טבע ובשווקים)
- 1/2 כוס עדשים אדומים
- בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות
- בצל (במקרה הטוב), חתוך לקוביות
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח
- פלפל
- מעט אבקת קארי
- שמן זית
- עלים מפטרוזיליה, רוקט, כוסברה או מה שיש בבית
- מעט אגוזים, קצוצים גס (לא חובה)
אופן ההכנה
1. שוטפים את הקינואה והעדשים במסננת- זה שלב שהילדים יכולים לעזור בו: במדידת הכמויות ושפיכתם למסננת, פתיחת וסגירת הקופסאות, החזקת המסננת.
שופכים לסיר עם כמות כפולה של מים- התפקיד שלה אצלנו הוא סגירת המכסה של הבריטה.
מדליקים את האש- אצלנו זה טקס עם גפרורים ו''אש'' ו''חם''.
2. מוסיפים את קוביות הבטטה, הגזר והבצל- פה אני נותנת לה ''לעזור'' לי ''לשמור'' על הירקות ולהגיש לי אותם. היא גם שומרת על השום וכבר יודעת להפריד שיניים ולתת לי- אני כותשת ומוסיפה. מרתיחים, ומקטינים את האש.
3. מוסיפים- ביחד- את התבלינים, ומבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה עד שזה מוכן, כ-20 דקות או עד שמתרכך אך שומר על נגיסות (''אל דנטה''). אם זה מתאפשר מבחינת הילדה, אני קוצצת את העלים הירוקים ומניחה בצד.
4. מכבים את האש. אנחנו שופכות ביחד את שמן הזית ואת העלים ומערבבות- כף עץ ולהזהר כי הסיר ''חם''.
הערות
אם הצלחנו לקלף כמה אגוזים (וגם לאכול כמה בדרך) זה ממש מוסיף.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
היה נוח יותר אם ההוראות לילדים היו בנפרד
ליאת
(18/08/2006 13:02:00)
-
לא ניתן ליישום
רחלי
(14/09/2006 09:37:00)
המתכון ממש לא ברור אם אפשר לשכתב אותו מחדש כדי שיהיה בר-ביצוע
-
טעים פשוט
רונן
(26/12/2006 13:08:00)
מומלץ עם תיבוליות הודי (אני השתמשתי באוסם)