מתכון לפסח: סלט טונה וחצילים לצד פנקייק מצה
תיאור המתכון
מתכון ייחודי לפסח באדיבות טונה סטארקיסט.
מרכיבים
- 2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מסוננות, לשמור את שמן הזית בצד)
- 3 חצילים
- מלח
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
- מיץ מ-1/2 לימון
- לפנקייק:
- 3 ביצים
- מלח ופלפל
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 2 מצות שבורות לחתיכות קטנות
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. הסלט: חותכים את החצילים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מפזרים עליהן כפית מלח ומשרים 5 דקות.
3. מעבירים לתבנית תנור ומברישים בשמן זית מהטונה המסוננת. אופים כ-15 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
4. מעבירים את קוביות החצילים והטונה לקערה, מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
5. הפנקייק: טורפים את הביצים היטב ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים את שברי המצה ומערבבים. משהים לכ-10 דקות.
6. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית מהטונה. יוצקים מעט מבלילת הפנקייק (בכף או במצקת) למחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. חוזרים על הפעולות עד שהבלילה נגמרת.
7. מגישים את הפנקייק החמימים יחד עם הסלט.
הערות
• את הסלט אפשר לשמור כיומיים במקרר.
• אוהבי הכוסברה יכולים להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה.