מתכון לפסח: חריימה טונה מעושנת
תיאור המתכון
במיוחד לפסח: כך תשמרו על כשרות ועדיין לא תאכלו מצות, מתכון ייחודי לפסח באדיבות טונה סטארקיסט.
מרכיבים
- 4 קופסאות פילה טונה מעושנת מסוננות (לשמור את השמן של הטונה בצד).
- 2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים
- 10 שיני שום קלופות ופרוסות דק
- 1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 פלפל אדום מתוק פרוס דק
- 1 גזר פרוס דק
- 1 פלפל חריף ירוק קצוץ
- 1 צרור כוסברה (גבעול ועלים) קצוץ
- 6 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- 2 כפיות סוכר
- כפית פלפל צ'ומה (לאוהבי החריף)
- מלח לפי הטעם
- 1 ליטר מים
אופן ההכנה
1.מחממים היטב את השמן מקופסאות הטונה בסיר ומטגנים יחד בצל, שום, קוביות דלעת ופלפלים במשך 5 דקות.
2.מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
3.מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
4.מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים, אין צורך להוסיף פלפל שחור היות והטונה מפולפלת.
5.בוצעים את פילה הטונה המעושנת ל2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב.
6.מבשלים כ-5 דקות, על מנת שהטונה תספוג את הרוטב.
7.מפזרים כוסברה קצוצה טריה בהגשה ומגישים חם.