מתכון לפסח: דג לברק עם סלט משאווייה וטחינה
- מתאים ל: 2 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל והשף אבי ביטון, מגישים לרגל חג הפסח מנת דג חגיגית, יחד עם סלט משאווייה וטחינה גולמית. מנה מנצחת, קלת הכנה שתהווה מנה ראשונה או עיקרית נפלאה בשולחן הסדר. לאוכלי קטניות.
מרכיבים
- 1 דג לברק שלם
- 2 כפות שמן זית
- רבע כפית מלח ים
- חצי לימון
- לסלט:
- 1 בצל
- 4 עגבניות מגי
- 1 פלפל חריף
- חצי כוס טחינה גולמית "אחוה"
אופן ההכנה
1. מתבלים את הדג במלח וצולים על הגריל או בתנור כ-5 דקות מכל צד.
2. פורסים את העגבניות, הבצל והפלפלים החריפים לקוביות וצולים אותם גם כן עד שמתרככים. חותכים לחתיכות קטנות ומועכים אותם מעט ומערבבים.
3. מתבלים במלח גס, פלפל ומעט לימון ומוסיפים מעל את הטחינה הגולמית.