אוזני 'המן' במילוי עוגיות חמאה ותפוז
תיאור המתכון
לרגל החג הכי שמח של העם היהודי, שבו נהוג לשלוח משלוח מנות עם אוזני ה'מן', מאכל יהודי שמקורו מאירופה ונפוץ מאוד בקרב היהודים מכל העולם. השפית מורן פינטו מירושלים, יצאה בשיתוף פעולה עם מפעל הוופלים הוותיק 'מן' וביחד יצרו אוזני ה'מן' במילוי עוגיות חמאה ובמילוי וופלים בטעמים נוסטלגיים, שאפילו המן הרשע לא היה עומד בפיתוי.
מרכיבים
- חומרי גלם לבצק:
- 6 כוסות קמח תופח
- 200 גר מרגרינה
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 כוס מים
- כפות תמצית וניל1
- 2 כפות סוכר
- חומרי גלם למילוי:
- חצי חבילת עוגיות חמאה של 'מן' מפוררת דק דק
- 1 כף גרידת תפוז
- 100 גרם חמאה
אופן ההכנה
אופן ההכנה של המילוי:
בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הגלם של המילוי הכל יחד
וממלאים בשקית זילוף
אופן ההכנה של הבצק:
במעבד מזון או מיקסר מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק,
מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 0.5 ס'מ וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה.
מזלפים במרכז כל עיגול את מילוי העוגיות של 'מן' ומהדקים את קצוות לצורת משולש,
מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ20 דק או עד הזהבה עדינה
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני