אוזני ה'מן' במילוי גנאש וכדור קרנץ
תיאור המתכון
השפית מורן פינטו מירושלים, יצאה בשיתוף פעולה עם מפעל הוופלים הוותיק 'מן' וביחד יצרו אוזני ה'מן' במילוי עוגיות חמאה ובמילוי וופלים בטעמים נוסטלגיים, שאפילו המן הרשע לא היה עומד בפיתוי.
מרכיבים
- חומרי גלם לבצק:
- 6 כוסות קמח תופח
- 200 גר מרגרינה
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 כוס מים
- כפות תמצית וניל1
- 2 כפות סוכר
- חומרי גלם לגנאש:
- 200 גר שוקולד מריר איכותי קצוץ
- 200 מ'ל שמנת מתוקה
- חומרי גלם לכדור קרנץ:
- 150 גרם וופלים של 'מן' בטעם שוקולד טחונים לפרורים
- 200 גר קרם נוגט
- 200 גר שוקולד מריר מומס
- 2 כפות אגוזי לוז גרוסים
אופן ההכנה
במעבד מזון או מיקסר מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק,
מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.
בזמן הקירור ממסים את מרכיבי הגנאש למרקם חלק ומקררים מעט,
מעבירים לשק זילוף עם חור קטן (חצי מכמות הגנאש).
על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 0.5 ס'מ וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה.
מזלפים במרכז כל עיגול שוקולד ומהדקים את קצוות לצורת משולש,
מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ20 דק או עד הזהבה עדינה
ליצירת הכדורים:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד היטב ומקררים לשעה וחצי,
מגלגלים מהבלילה כדורים בגודל שווה ומקפיאים שוב.
בהגשה מניחים מעל כל אוזן המן בעזרת זילוף מעט מהגנאש שמשמש כ'דבק' ומעל מניחים את כדור הקרנץ' עם וופלים 'מן'.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני