ארטישוק במילוי פרמזן וצלפים
- מתאים ל: אין מנות
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לארטישוק במילוי פרמזן וצלפים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 5 ארטישוקים גדולים
- כוס פירורי לחם
- רבע כוס גבינת פרמזן מגורדת
- רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפיות צלפים
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- כפית מלח
- פלפל שחור
- לימון
אופן ההכנה
מניחים בקערה את פירורי הלחם, הפרמזן, הפטרוזיליה, הצלפים, הלימון, שמן הזית והשום, ומתבלים במעט מלח ופלפל. מקלפים ומנקים את הארטישוקים, מורידים עלים קשים ראשונים וחותכים קצות עלים, מבשלים את הארטישוקים כ-40 דקות בסיר מים. לאחר מכן מחכים שיתקררו וחוצים לחצי לאורכו של הארטישוק, מוציאים את שערות הארטישוק וממלאים במלית שהכנו בקערה. מפזרים מעט שמן זית וגבינת פרמזן מגורדת מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום 150 מעלות ל-8 דקות. מגישים חם כשהגבינה מומסת מעל.