אמפנדס בשר
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון גלילי מפסטיבל 'טעם בגליל'. באדיבות לה פמפה – סדנאות ואירוח בשרים גלילי - מצפה הילה
מרכיבים
- מרכיבים לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1/3 כוס שמן
- 160 מ"ל מים
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- מרכיבים למלית הבשר לאמפנדס:
- 300 גרם בשר טחון גס
- 300 גרם בצל לבן קצוץ דק
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה קשה חתוכה לקוביות קטנות
- 70 גרם זיתים ירוקים מגולענים
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
לשים את כל החומרים ומחלקים לכדורים (כ-40 גרם לכדור), מרדדים כל כדור לבצק דק וממלאים במלית הרצויה כל בצק. מקפלים ומהדקים את הקצוות בתנועה סיבובית, אופים בתנור ב- 180 מעלות עד אשר ישחים, (כ-20 דקות).
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד שישחים, מוסיפים את הבשר ומתבלים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות,
מקררים ומוסיפים את הביצה והזיתים.