פטה כבדי עוף
תיאור המתכון
באדיבות שלו ביער
מרכיבים
- 0.600 ק"ג כבד נקי
- 300 גרם בצל לבן חתוך
- 8 שיני שום שבורות
- 8 גבעולי תימין
- 0.225 גרם חמאה
- 3 כפות סילאן
- מלח דק ופלפל שחור גרוס – לפי הטעם
אופן ההכנה
במחבת אחת סוגרים את הכבד וחצי מכמות התימין עם שמן מעורב עד דרגת מידיום ומקררים במסננת.
במחבת שנייה מטגנים את הבצל, יתרת הטימין והשום עד לקבלת צבע חום חזק אך לא שרוף ומצננים.
לוקחים שתי קופסאות ומחלקים את הכבד והבצל לשני חלקים.
טוחנים כל קופסה במעבד המזון ומוסיפים מלח, פלפל גרוס וסילאן עד להשלמת הטעם.
אחרי טחינה מעבירים את בלילת הכבד דרך מסננת.
לתוך שק זילוף מחלקים למנות בסיליקונים ומכניסים למקפיא עד ייצוב המסה.
אחרי הקפאה מלאה מחלצים את הפטה מהסיליקון ומצפים בשוקולד לבן לפי יחסים של 1:2 (1 חמאת קקאו לכול 2 שוקולד לבן)
הערות
למתכון הכשר: מחליפים את החמאה ב-8 ביצים קשות שנטחנות עם המסה במעבד המזון + ציפוי שוקולד לבן פרווה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת שלו ביער
שיכון אלה 2, פינת השומרים , קרית טבעון
הצג טלפון
04-9831837, 054-8196191
|