מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פטה כבדי עוף

פטה כבדי עוף

תיאור המתכון

באדיבות שלו ביער

מרכיבים

אופן ההכנה

במחבת אחת סוגרים את הכבד וחצי מכמות התימין עם שמן מעורב עד דרגת מידיום ומקררים במסננת.
במחבת שנייה מטגנים את הבצל, יתרת הטימין והשום עד לקבלת צבע חום חזק אך לא שרוף ומצננים.
לוקחים שתי קופסאות ומחלקים את הכבד והבצל לשני חלקים.
טוחנים כל קופסה במעבד המזון ומוסיפים מלח, פלפל גרוס וסילאן עד להשלמת הטעם.
אחרי טחינה מעבירים את בלילת הכבד דרך מסננת.
לתוך שק זילוף מחלקים למנות בסיליקונים ומכניסים למקפיא עד ייצוב המסה.
אחרי הקפאה מלאה מחלצים את הפטה מהסיליקון ומצפים בשוקולד לבן לפי יחסים של 1:2 (1 חמאת קקאו לכול 2 שוקולד לבן)

הערות

למתכון הכשר: מחליפים את החמאה ב-8 ביצים קשות שנטחנות עם המסה במעבד המזון + ציפוי שוקולד לבן פרווה.

המתכון באדיבות
מסעדת שלו ביער שיכון אלה 2, פינת השומרים , קרית טבעון הצג טלפון