פסטה עם ירוקים וגבינת רוקפור
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
השף משה שגב, ממסעדת שגב ארט, חושף מתכון לפסטה ממטבח המסעדה
מנה שהיא ארוחה איטלקית פשוטה ומיוחדת במינה. בתיאבון.
מרכיבים
- 4 עלי לזניה טרייה או 1 חבילה של פסטה פטוצ'יני
- רוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 2 זוקיני צהוב/ קישואים קטנים, קצוצים לקוביות קטנות
- 2 שיני שום פרוסות
- 1 כוס עלי תרד טריים
- 1 כוס פרחי ברוקולי שבושלו במים רותחים 3 דקות
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 כפות יין לבן מתוק
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל לבן טחון או פלפל 4 עונות
- 2 גבעולי בזיליקום טריים
- 1 גבעול טימין
- 50 גרם גבינה כחולה או רוקפור
- קורט אגוז מוסקט
- חומץ בלסמי מצומצם – לא חובה
- הגשה:
- חופן אגוזי לוז קלויים ומרוסקים במעבד מזון (כוס חד פעמית מלאה)
- עלים ירוקים - עירית קצוצה, בצל ירוק, מיקרו גרינס
- 30 גרם גבינת רוקפור
אופן ההכנה
מבשלים את עלי הפסטה או הפטוצ'יני במים רותחים ומומלחים 7 דקות (4 דקות במידה ומדובר בפסטה טרייה).
הכנת הרוטב:
מחממים בסיר שמן זית ומטגנים בו קוביות זוקיני, שום וטימין, מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה, לאחריה מוסיפים את השמנת המתוקה. מחכים שוב לרתיחה ומוסיפים את הברוקולי והגבינה, מערבבים עוד 4-5 דקות ומוסיפים את עלי התרד והמוסקט, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
הגשה:
מעבירים את דפי הפסטה לתוך סיר הרוטב. מערבבים היטב ומעבירים לצלחות הגשה.
מפזרים מעט אגוזי לוז וחומץ בלסמי מצומצם ומגישים מיד.
המתכון באדיבות
|
מסעדת שגב ארט הרצליה
שנקר 16, פינת החושלים, הרצליה פיתוח
הצג טלפון
053-6130851
|