מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> לקראת חג החנוכה: האש בראון (לביבת תפו"א ובצל) עם ביצי עין וחזה אווז מעושן

לקראת חג החנוכה: האש בראון (לביבת תפו"א ובצל) עם ביצי עין וחזה אווז מעושן

לקראת חג החנוכה:  האש בראון (לביבת תפו"א ובצל) עם ביצי עין וחזה אווז מעושן

תיאור המתכון

לקראת חג החנוכה איש האגסים ,יובל בר-נר, המייצג מזה שנים את מועצת האגסים האמריקאית בישראל מציג בשיתוף עם השף חגי לרנר את המתכון המיוחד-האש בראון (לביבת תפו"א ובצל) עם ביצי עין וחזה אווז מעושן.

מרכיבים

אופן ההכנה

בוחרים מחבת בגודל בינוני (קוטר 26 ס"מ) עם ידית מתכת, בעלת מכסה, שניתן גם להכניס לתנור. מניחים במחבת את חזה האווז והשמן ומטגנים כמה דקות עד הזהבה עמוקה. מסננים ושומרים הן את השמן והן את חזה האווז.
1.מגרדים גס את תפוחי האדמה, בעזרת מעבד המזון. מעבירים לקערה. טוחנים את הבצל במעבד המזון ב"פולסים" ומערבבים עם תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל.
2.מחממים תנור למצב גריל עליון.
3.מחממים את השמן ששמרנו מטיגון חזה האווז, באותה מחבת. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה למחבת ומטגנים על להבה בינונית, במשך כמה דקות כשהמחבת מכוסה. הופכים את הלביבה בעזרת צלחת , כאשר התקבלה הזהבה יפה.
4."פותחים" 4 ביצי עין על צידה העליון השחום של הלביבה ומעבירים לתנור למשך כמה דקות ולפי מידת הבישול שאוהבים לביצים.
5.מוציאים את המחבת מהתנור, מעבירים את הלביבה לצלחת הגשה גדולה, מפזרים מעל את חזה האווז הפריך ומגישים מיד.