לקראת חג החנוכה: קיגל אגסי בוסק, חמוציות ופיסטוק
יובל בר-נר , איש האגסים, המייצג מזה שנים את מועצת האגסים האמריקאית בישראל בשיתוף עם השף חגי לרנר.
09/11/2016
- מתאים ל: שלוש תבניות אינגליש קייק מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת חג החנוכה איש האגסים ,יובל בר-נר, המייצג מזה שנים את מועצת האגסים האמריקאית בישראל מציג בשיתוף עם השף חגי לרנר את המתכון המיוחד- קיגל אגסי בוסק, חמוציות ופיסטוק.
מרכיבים
- 500 גר' אטריות דקות למרק (1 שקית)
- 2 אגסים מזן בוסק, ללא ליבה חתוכים למקלות
- 1 וחצי כוסות סוכר חום דמררה
- 5 ביצים
- חצי כוס שמן קנולה
- 100 גר' פיסטוק קלוף
- רבע כפית אגוז מוסקט טחון
- 4 כפות ברנדי
- 50 גר' חמוציות מיובשות
- כף קליפת לימון מגורדת דק
- חצי כפית מלח
- כפית פלפל טחון שחור
אופן ההכנה
1.מבשלים את האטריות בסיר עם הרבה מים (מומלחים מעט) לפי ההוראות על השקית. שופכים את האטריות למסננת, מעל קערה גדולה או בכיור. שוטפים בהרבה מים קרים עד שהאטריות קרות לגמרי. מסננים משאריות המים.
2.בקערה גדולה מערבבים את האטריות עם כל יתר החומרים, עד אחידות.
3.מעבירים בזהירות לשתי תבניות אינגליש קייק. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום 180 מע' . אופים במשך 40 דקות לערך, עד התייצבות והשחמה יפה. ניתן לבדוק עם קיסם כי התערובת אינה רטובה במרכז.
4.מגישים עם שמנת חמוצה או גלידה לפי הטעם.