לקראת חג החנוכה: "סופגניות" עם סלמון וסלסה של אגסי אנג'ו
יובל בר-נר , איש האגסים, המייצג מזה שנים את מועצת האגסים האמריקאית בישראל בשיתוף עם השף חגי לרנר.
09/11/2016
- מתאים ל: 25 סופגניות קטנות מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת חג החנוכה איש האגסים ,יובל בר-נר, המייצג מזה שנים את מועצת האגסים האמריקאית בישראל מציג בשיתוף עם השף חגי לרנר את המתכון המיוחד-"סופגניות" עם סלמון וסלסה של אגסי אנג'ו.
מרכיבים
- לסופגניות:
- 300 גר' פילה סלמון חתוך לקוביות
- 100 גר' קמח תופח
- 7 כפות חלב
- 1 ביצה
- 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- שמן לטיגון עמוק
- לסלסה:
- 2 אגסי בוסק חתוכים לקוביות קטנות
- מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון
- כף סוכר
- קורט שבבי צ'ילי יבש
- 5-6 עלי נענע קצוצים
- שן שום כתושה
- קורט מלח
אופן ההכנה
1.מכינים את בצק הסופגניות: בקערה בינונית טורפים ביצה וחלב, מוסיפים את הקמח לקבלת בצק דביק. מוסיפים את כל יתר החומרים ומניחים מכוסה לעשר דקות.
2.במקביל מכינים את הסלסה. מערבבים את כל החומרים בקערית קטנה. הסלסה אמורה להיות חמוצה-מתוקה ופיקנטית מעט. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
3.מחממים בסיר קטן שמן לטיגון עמוק.
4.בעזרת שתי כפיות מעבירים, מעבירים לתוך השמן החם, כמות של כפית מן התערובת בכל פעם. מטגנים במשך שתיים שלוש דקות עד הזהבה. מעבירים את הסופגניות לנייר סופג.
5.מגישים חם לצד הסלסה.