לקראת חג החנוכה: אגסים בציפוי פריך
יובל בר-נר , איש האגסים, המייצג מזה שנים את מועצת האגסים האמריקאית בישראל בשיתוף עם השף חגי לרנר.
09/11/2016
- מתאים ל: 2 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת חג החנוכה איש האגסים ,יובל בר-נר, המייצג מזה שנים את מועצת האגסים האמריקאית בישראל מציג בשיתוף עם השף חגי לרנר את המתכון המיוחד-אגסים בציפוי פריך.
מרכיבים
- 3 אגסי אנג'ו חתוכים לפלחים
- לבלילה:
- 80 גר' קמח
- 60 גר' קמח תפוחי אדמה
- 5 גר' אבקת אפיה
- קורט מלח
- 1 כף שמן ניטרלי
- 130 גר' מים
- לרוטב תאילנדי:
- 2 כפות רוטב דגים תאילנדי
- 1 כף מים
- 1 כף סוכר חום דמררה
- 1 כף מיץ ליים או לימון
- 1 שן שום כתושה
- 1 יח' פלפל צ'ילי טרי
- לגרסה מתוקה:
- כמה כפות סירופ מייפל איכותי
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1.מחממים שמן בסיר קטן לטיגון עמוק.
2.במקביל מערבבים בקערה בינונית את החומרים לבלילה חלקה ואחידה. היא אמורה להיות יחסית סמיכה, אין צורך לדלל.
3.מערבבים בקערה את כל חומרי המטבל התאילנדי. הרוטב דליל ואמור להיות חמוץ-מתוק-מלוח וחריף מעט.
4.בודקים שהשמן חם (180 מעלות), על ידי טיגון מעט מהבלילה , מוודאים כי צפה מיד לפני השמן. טובלים את פלחי האגסים בבלילה היטב ומעבירים לשמן בקבוצות קטנות. מטגנים עד הזהבה.
5.מגישים את האגסים בליווי הרוטב התאילנדי כחטיף בתחילת ארוחה או עם רוטב מייפל כקינוח.