מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> לקראת חג החנוכה: אגסים בציפוי פריך

לקראת חג החנוכה: אגסים בציפוי פריך

לקראת חג החנוכה: אגסים בציפוי פריך

תיאור המתכון

לקראת חג החנוכה איש האגסים ,יובל בר-נר, המייצג מזה שנים את מועצת האגסים האמריקאית בישראל מציג בשיתוף עם השף חגי לרנר את המתכון המיוחד-אגסים בציפוי פריך.

מרכיבים

אופן ההכנה

1.מחממים שמן בסיר קטן לטיגון עמוק.
2.במקביל מערבבים בקערה בינונית את החומרים לבלילה חלקה ואחידה. היא אמורה להיות יחסית סמיכה, אין צורך לדלל.
3.מערבבים בקערה את כל חומרי המטבל התאילנדי. הרוטב דליל ואמור להיות חמוץ-מתוק-מלוח וחריף מעט.
4.בודקים שהשמן חם (180 מעלות), על ידי טיגון מעט מהבלילה , מוודאים כי צפה מיד לפני השמן. טובלים את פלחי האגסים בבלילה היטב ומעבירים לשמן בקבוצות קטנות. מטגנים עד הזהבה.
5.מגישים את האגסים בליווי הרוטב התאילנדי כחטיף בתחילת ארוחה או עם רוטב מייפל כקינוח.