ראש השנה: סלט צאן גלילי
תיאור המתכון
מתכון של השף תומר ממסעדת ג'עוני, מיוחד לכבוד החגים.
מרכיבים
- קינואה, פטרוזיליה, עגבנייה, רימון, תפוח- עץ וחסה.
אופן ההכנה
לטגן עם מעט שמן זית את הקינואה ולהוסיף מים, לכל כוס קינואה – 2 כוסות מים.
לבשל כ 20 דקות, לכבות ולצנן בקערה גדולה.
פוקצה:
קילו קמח
סוכר – 30 גרם
שמרים – 25 גרם
מעט שמן זית
מלח – 20 גרם
כחצי ליטר מים – לפי ספיגה
ללוש היטב ולהתפיח כחצי שעה.
לחלק לכדורים ולמתוח לפוקצה, לתבל בשמן זית, גבינת עזים, רוזמרין קצוץ ומלח גס
לאפות בתנור 250 מעלות כ – 9 דקות.
להרכבת הסלט:
בקערה – קינואה, פטרוזיליה, עגבנייה, רימון ותפוח עץ – הכל קצוץ דק.
לתבל במלח, פלפל, שמן זית ולימון.
להניח על החסה הקצוצה, לחתוך את הפוקצה ל 3 פרוסות ולהגיש.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ג'עוני
דוד שו''ב 30, ראש פינה
הצג טלפון
04-6931881
|