סלט קינואה אדומה עם ירקות קלויים ועשבי תיבול
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
הקינואה שמוצאה מהרי האינדים שבדרום אמריקה ושימשה כבר לפני 6000 שנה כמקור מזון חשוב ומזין היא כוכבת מטבחי הבריאות בכל העולם וגם בישראל. הקינואה עשירה מאוד בחלבון ביחס לכל דגן אחר ממשפחת הדגנים. הקינואה עשירה גם בסיבים תזונתיים ובוויטמינים מקבוצת E ו B עם ערך גליקמי נמוך ומצטיינת במשך זמן העיכול ארוך ובכך גורמת לתחושת שובע. באדיבות שי לוינשטיין, שף הגושרים מלון בטבע
מרכיבים
- 500 גר' קינואה אדומה אשר בושלה מראש במים רותחים לכ-10 דקות ,מסונן ושטוף במים קרים
- 1 בצל חתוך לקוביות גדולות
- 1 בטטה בנונית חתוכה לקוביות
- 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
- חופן של פטרוזיליה קצוצה
- חופן של אורגנו טרי קצוץ
- חופן של מרווה ונענע קצוצים
- 1 לימון טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כף חומץ בלסמי
- מלח אטלנטי
- פלפל לבן
- 1 כף סילאן
- מעט גרגירי כוסברה טחונים
אופן ההכנה
ראשית מפזרים את כל הירקות בתבנית אפיה עם מעט שמן זית ,שום כתוש ומלח ולאחר מכן מכניסים לתנור אפיה בחום של 200 מעלות ל כ-8 דקות אפיה ולהשחמה קלה.
מקררים את תערובת הירקות ושופכים לקערת עירבוב.
מוסיפים את הקינואה ועשבי התיבול ומטבלים עם שאר המרכיבים.
מערבבים טוב ומגישים.