תבשיל פריקי גלילי עם ירקות
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
הפריקי הוא הפחמימה החדשה והטרנד הבא במטבח הבריא, אבל בקרב ערביי ישראל בכלל וערביי הגליל בפרט מדובר בפחמימה ותיקה במטבח הגלילי. ערכיה התזונתיים עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובשל הערך הגליקמי הנמוך הפריקי עוזרת באיזון רמות הסוכר אצל אוכלוסייה סוכרתית.
הפריקי היא חיטה ירוקה אשר נקצרה מבעוד מועד ולא הספיקה להתייבש בשדה ,את הייבוש האחרון עושים לפריקי ע"י קלייה בתנור או לחילופין ע"י שריפת החיטה בשדה עם המוץ והתבן ולכן היא מקבלת את הארומה המעושנת וטעמים מתקתקים עזים.
באדיבות שי לוינשטיין, שף הגושרים מלון בטבע
מרכיבים
- חצי ק"ג פריקי טרייה או מיובשת
- 3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 בצל גדול קצוץ דק
- 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 3-4 שיני שום קלופות ופרוסות
- 4-5 פטריות פורטובלה קצוצות
- צרור פטרווזיליה ,נענע ומרווה גלילית טרייה קצוצים דק
- שתי מקלת קינמון
- כמון
- פלפל גרוס
- מלח גס אטלנטי
- שמן זית
אופן ההכנה
מניחים על הגז סיר בישול נמוך (רצוי עם תחתית עבה) ושופכים כחצי כוס שמן זית ,לאחר התחממות השמן מוסיפים את הבצל ונותנים לו להזהיב ולהתחיל להתכרמל.
מוסיפים את הגזר והקישואים וממשיכים לטגן קלות ובהדרגתיות מוסיפים גם את הפטריות והשום תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הפריקי וממשיכים בתהליך הטיגון ,לאחר מספר דקות מתבלים עם מלח,פלפל,כמון ומקלות הקינמון.
לאחר ערבוב מוסיפים מים רותחים כחצי ס"מ מעל לתערובת הפריקי, מכסים את הסיר במכסה אטום ומנמיכים את הלהבה. מדי 3-4 דקות מערבבים וברגע שהפריקי ספג את כל הנוזלים ומתחיל הידבקות לתחתית הסיר מסירים מהאש. משלימים טעמים ומוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ,מערבבים טוב ומגישים