המבורגר אלג'יראי ובצל מקורמל
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף אבי לוי ("מאסטר שף" ומסעדות "המוציא" ו"צ'יריפום")
מרכיבים
- המצרכים להמבורגר:
- 1/2 ק"ג נתח צלעות (טחון גס)
- 1/2 ק"ג נתח שפונדרה או 1/2 קילו נתח צוואר (טחון גס)
- 1/4 כפית הל
- כפית כמון
- חצי כפית פלפל לבן
- מעט פלפל שאטה
- כפית מלח גס
- כפית גרידת לימון
- 2 כפות סודה (משקה)
- המצרכים לבצל מקורמל:
- 2 בצלים, חתוכים לרצועות
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל גרוס
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית קינמון
- כפית סוכר חום
אופן ההכנה
1. המבורגר: מערבבים בקערה את כל המצרכים. יוצרים קציצות בגודל הרצוי, ומניחים לחצי שעת מנוחה במקרר.
2. בזמן המנוחה, מטגנים את הבצל עד להשחמה.
3. לקראת סוף הטיגון, מוסיפים את התבלינים והסוכר ל-1 דקה של טיגון נוסף.
4. על מחבת ברזל משומנת קלות, מטגנים את ההמבורגרים.
5. מגישים את ההמבורגר בלחמנייה, כאשר מעליו הבצל המקורמל.
6. למעוניינים – כדאי להוסיף למעלה גם חביתת עין.