פסח: חזה עוף צלוי בזיגוג משמש
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף עופר פישמן מקבוצת ISS ישראל (ISS Catering Services)
מרכיבים
- 100 מ"ל שמן
- 30 גרם שיני שום
- 60 גרם סוכר חום
- 100 גרם ריבת משמש
- 60 גרם רוטב צ’ילי מתוק
- 400 גרם חזה עוף (אפשר להכין עם נתחי עוף או פרגיות)
- קורט מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומשמנים בכף שמן.
מחממים שמן במחבת, מוסיפים שום ומטגנים דקה עד הזהבה.
מוסיפים סוכר, ריבה וצ’ילי, מערבבים ומסירים מהאש. מתבלים במלח ופלפל.
מניחים את העוף בתבנית. יוצקים מעל את הזיגוג ואופים כ-15 דקות.
מומלץ להגיש על מצע אורז, ובליווי סלט ירוק מרענן.
בתיאבון!