קונפי כבד אווז ברוטב שוקולד
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מאייס פיצה בר
מרכיבים
- 2 שיני שום קצוצות
- כף שמן זית
- ½ כוס ציר בקר
- 50 ג' שוקולד מריר, מומס במיקרוגל או בסיר אדים כפול
- ½ שוט ליקר בייליס
- כ-1 כפית סוכר
- 350ג' כבד אווז , פרוס לפרוסות במשקל 70 גרם
- 50 גרם שוקולד מריר מומס או ממרח חמאת בוטנים
אופן ההכנה
1.מטגנים על מחבת את השום בשמן הזית.
2.מוסיפים את ציר הבקר ומרתיחים. מוסיפים את השוקולד, מחכים מעט עד שהשוקולד מתערבב בציר, ומוסיפים את ה''בייליס''. מתבלים במעט סוכר לפי הצורך.
3.מחממים מחבת טפלון לא משומנת, מניחים עליה את פרוסות הכבד ומטגנים כ-30 שניות מכל צד.
4.מורחים על טוסטונים מעט שוקולד מריר או ממרח חמאת בוטנים. מניחים מעליהם את פרוסות הכבד המטוגנות, ויוצקים מעל את הרוטב לפי .
הערות: כבד אווז קונים במעדניות מובחרות כמו מזרע וטיב טעם ואיטליזים