פסח: קציצות עדשים טבעוניות
תיאור המתכון
המתכון מאוד פשוט ועם המון מקום לאלתורים.
מרכיבים
- חצי ק"ג עדשים (שהושרו במים לפחות 12 שעות)
- 1 בצל בינוני או עגבניה קטנה (נותנים לחות ועסיסיות לקציצה)
- חצי צרור פטרוזיליה/כוסברה- מה שאוהבים
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
אופן ההכנה
מסננים היטב את העדשים וטוחנים במג'ימיקס.
מוסיפים את הבצל או העגבניה
מוסיפים פנימה תבלינים ועשבי תיבול ו...זהו!
חשוב לטחון את הכל היטב עד שמתקבל מרקם אחיד ואוורירי.
אפשר לגוון עם עשבי תיבול שונים כמו פטרוזיליה/כוסברה/בזיליקום/סלרי.
אופן הבישול: אפשר לטגן בשמן, אפשר לאפות בתנור, אפשר לבשל ברוטב- מה שאוהבים!
לרוטב עגבניות קליל ופשוט:
במחבת מחמים מעט שמן על אש בינונית, כותשים פנימה 2 שיני שום, מוסיפים 6 עגבניות מרוסקות ומערבבים.
נותנים לזה מעט לבעבע, מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס ומעט עגבניות מיובשות קצוצות (לא חובה) אפשר להוסיף מעט זיתי קלמטה במקום העגבניות.
מוסיפים קופסא קטנה רסק עגבניות ומערבבים, מוסיפים מעט מים עד שמגיעים למרקם שאוהבים. נותנים קצת לבעבע, בודקים ומתקנים תיבול.
מוסיפים פנימה את הקציצות המטוגנות, מבשלים כ-5 דקות – ומוכן!
הערות
כל מה שצריך זה חצי ק"ג עדשים שהושרו במים לפחות 12 שעות. אפשר איזה עדשים שאתם אוהבים: שחורים יתנו מרקם יותר מוצק ודחוס, ירוקים יתנו מרקם יותר משוחרר וכתומים יתנו מרקם ממש אוורירי