פורים: אוזני המן פריכים וטעימים
- מתאים ל: 40 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של סיון צפריר - שף קונדיטור מלון מצפה הימים
מרכיבים
- מרכיבים לבצק:
- 500 גרם קמח
- 300 גרם חמאה
- 75 גרם סוכר
- 75 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה
- 1 מקל וניל
- 1 כף מיץ תפוזים
- 1 כף רום
- קורט מלח
- מרכיבים למילוי פרג:
- 200 גרם פרג טחון טרי
- 180 מ"ל חלב
- 20 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר
- 50 גרם צימוקים
- גרידה מלימון אחד
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות מחית תמרים
אופן ההכנה
אופן הכנה בצק:
מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח במיקסר עם וו גיטרה.
לאחר מכן מוסיפים גם את הקמח ומערבבים עד שהופך לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מוציאים מהמקרר, מרדדים לעובי 3 מ"מ, קורצים עיגולים, מזלפים מלית רצויה ויוצרים אוזני המן.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים כשעה. אופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שמזהיב (כ-15 דקות).
מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
אופן ההכנה מילוי:
מרתיחים בסיר חלב וסוכר. מוסיפים פרג טחון ומערבבים עד שמבעבע.
מכבים את האש ומוסיפים את שאר המרכיבים.
מקררים היטב וממלאים אזני המן.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר