תבשיל קוסקוס, כוסמת ירוקה ושלל פטריות
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית קולינריה
מרכיבים
- 1 חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות
- 1 כוס כוסמת ירוקה
- ½1 כוסות קוסקוס מלא מבושל מסדרת 'קוסקוס זה משפחה חמה' (מבושל ע"פ ההוראות שבגב השקית)
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
- 1 סלסלת פטריות פורטובלו קטנות חתוכות לרבעים
- 1 סלסלת פטריות שימג'י נקיות
- 8 בצלים ירוקים שלמים, חצויים לאורכם
- 1 כרישה קטנה ויפה, החלק הלבן בלבד, חתוכה לפרוסות
- 4 שיני שום שלמות
- 8 יחידות בצלצלי שאלוטס, קלוף וחתוך לרבעים
- 1 לימון פרוס לפרוסות עגולות ודקיקות
- ענפי טימין
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות סויה
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן ההכנה
1. משרים את הפורצ'יני ב-1/2 כוס מים רותחים, למשך כ-10 דקות.
2. מבשלים את הכוסמת בהרבה מי מלח רותחים.
מסננים כשהכוסמת מתרככת אך שומרת על צורתה.
3. מערבבים עם הקוסקוס המוכן.
4. מפזרים בתבנית אפייה את הפטריות (שמפניון, שימג'י ופורטובלו), הבצל הירוק, הכרישה, השום, השאלוטס, פרוסות הלימון, הטימין, הפורצ'יני ונוזל ההשריה שלהן.
5. מתבלים בשמן זית, סויה, מלח ופלפל.
6. צולים בחום בינוני של 180 מעלות, במשך כ-20 דקות.
7. מערבבים עם הקוסקוס והכוסמת, ומגישים.