ט"ו בשבט: חזה עוף צלוי בזיגוג משמש
- מתאים ל: 2 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
שף עופר פישמן מחברת ISS ישראל מציע מתכון נהדר עם פירות יבשים לכבוד ט"ו בשבט
מרכיבים
- 3 כפות שמן
- 4 שיני שום
- 2 כפות סוכר חום
- חצי כוס קוביות משמש יבש
- 3 כפות ריבת משמש
- 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 חתיכות חזה עוף
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומשמנים בכף שמן.
מחממים שמן במחבת, מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
מוסיפים סוכר, ריבה, קוביות משמש וצ’ילי. מערבבים ומסירים מהאש. מתבלים במלח ופלפל (לפי הטעם).
מניחים את העוף בתבנית. יוצקים מעליו את הזיגוג ואופים כ-15 דקות. מגישים עם סלט ירוק.