ט"ו בשבט: כתף טלה במילוי עדשים שחורות, פירות יבשים ויין אדום
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
במסעדת שף "הצוק" בראש הנקרה, חשבו צמד השפים מאור מלכה ואריק דינארו, על מנה בשרית מעניינת וטעימה, עשירה בטעמים ארצישראלים שתסמל את חג האילנות בצורה הטובה והראויה ביותר.
מרכיבים
- 1 כתף טלה ללא עצם במשקל 2.5-3 ק"ג.
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות
- 1 כוס עדשים שחורות מבושלות
- 5 תאנים מיובשות חתוכות לרצועות
- 10 שזיפים מיובשים ללא גרעין חתוכים לקוביות גדולות
- 10 משמישים מיובשים חתוכים לרצועות
- חצי כוס אגוזים קצוצים
- כוס יין אדום
- 6 שיני שום שלמות מקולפות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
- 2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות
- מלח, פלפל שחור, שאטה יבשה, סוכר
אופן ההכנה
מטגנים במחבת גדולה את פרוסות הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.
מוסיפים את היין האדום וכף סוכר.
מבשלים על אש קטנה כ-15 דקות עד שנוצרת כמעין ריבה.
מוסיפים למחבת את העדשים השחורות, אגוזים ורבע כפית פלפל שאטה יבש.
מתבלים במלח ופלפל.
מורידים מהאש ומצננים.
מחממים תנור ל250 מעלות.
מניחים את כתף טלה על משטח עבודה שצד השומן פונה כלפי מטה.
ממלאים את הנתח במרכזו ומהדקים לרולדה.
קושרים את הנתח שלא יפתח בזמן הצליה.
מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומניחים את הנתח במרכז.
מפזרים את הבצל, גזר והשום מסביב לבשר.
מזלפים על הירקות והכתף טלה שמן זית מלח גס ופלפל גרוס.
צולים ב250 מעלות למשך 15 דקות עד להשחמה.
מכסים את התבנית בנייר אפיה נוסף ובנייר כסף.
אופים עוד שעה וחצי בחום של 200 מעלות עד לריכוך מוחלט.
הערות
מומלץ להגיש לצד אורז לבן או תפוחי אדמה אפויים. בתיאבון!!