מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

חמין עם אגסים

חמין עם אגסים

תיאור המתכון

הפתעה ליום חורף קר: חמין בשרי עם המרכיבים המוכרים והמסורתיים בתוספת מרכיב מקורי:
אגסי בוסק חלודים-חומים מארה"ב! באדיבות יובל בר- נר " איש האגסים"

מרכיבים

אופן ההכנה

מכינים קיגלעך: במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות והזהבה קלה בלבד. מעבירים את הבצל עם השמן לקערה גדולה ומוסיפים את הקמח בהדרגה ואח"כ את הביצים ומתבלים במלח והרבה פלפל שחור. טועמים מעט מן הבצק ומתקנים תיבול במידת הצורך. הבצק צריך להתקבל דביק מעט.
יוצרים לביבות מן הבצק, בידיים רטובות מעט, ומטגנים באותן במחבת בה טוגן הבצל. משחימים מעט מכל צד ושומרים להמשך.
מרכיבים את החמין: בתחתית סיר גדול ורחב מטגנים בצל בשמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את השעועית וממשיכים לטגן מספר דקות, מעל מניחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת, מעליהם בשר בקר, מעליהם את שאר הירקות, מתבלים היטב בין שכבה לשכבה.
מתבלים את החיטה המושרית במלח ופלפל ומערבבים עם השזיפים המיובשים ואורזים בשקית בד, מתבלים את ירכי העוף וגם אותם אורזים בשקית בד ומניחים בחלק העליון של הסיר. מניחים את שתי השקיות בראש הסיר. מוספים את הביצים ומעל כל אלה מסדרים בזהירות את הקיגלעך ולידם את האגסים בשלמותם.
מוסיפים מים עד לכיסוי עד לגובה הקיגלך. הם צרכים להתבשל באדים ולא לטבול במים. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף העולה לפני השטח, מתבלים את המים במלח ופלפל וטועמים. מנסים להגיע לרמת מליחות של מרק.
אוטמים את הסיר בנייר אלומיניום וחוט קשירה כפול. מעבירים לתנור בחום נמוך 100 מעלות למשך 16-24 שעות לערך. אחרי כ 12 שעות כדאי לבדוק כי רמת הנוזלים לא ירדה מאוד, במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים.
כשמוציאים מהתנור מתחילה אמנות הפירוק העדין. מפרקים את תכולת הסיר שיכבה שיכבה לפי הסדר לכלי הגשה, וכל סועד יוכל ליהנות בדיוק ממה שהוא אוהב. על השולחן תמצאו קערות עם קיגלך, ביצים שחומות, חיטה, עוף, בשר בקר רך מאד, תפוחי אדמה, ירקות למיניהם ושעועית שחומה, בתיאבון.