מרק אספרגוס עם פטריות שיטאקי
- מתאים ל: 3 ליטר מרק מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתוך הספר "תזונה ומתכונים לעור בריא" מאת דוד פרלה
מרכיבים
- 2 חבילות אספרגוס
- 1/2 ק"ג ברוקולי
- 1/2 ק"ג פטריות פורטובלו
- 10 פטריות שיטאקי
- 3 כרישות / פרסות / לוף
- 1 כף מלח אטלנטי
- 1 כפית כורכום
- 1 כוס נוזל קוקוס
- 2 כפות שמן קוקוס
- 4 ליטר מים
- מרינדת סויה
- 2 כפות סויה
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
שוטפים את כל הירקות וקוצצים לקוביות.
מאדים בסיר יחד עם שמן הקוקוס את הפרסה הקצוצה עד שמזהיבה.
מוסיפים את האספרגוס, הברוקולי והפטריות יחד עם המים. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על להבה נמוכה/בינונית.
מוסיפים בסוף הבישול את נוזל הקוקוס וטוחנים הכל בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם קטיפתי.
הערות
מפזרים כמה פטריות שיטאקי בכל קערה, לאחר שנסחטו מנוזלי המרינדה.
קישורים:תזונה ומתכונים לעור בריא