פלפלים בשלל צבעים ממולאים
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות פסקל פרץ-רובין – עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול
מרכיבים
- 4 פלפלים בצבעים שונים
- 1 כוס קוסקוס בינוני או מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
- 6 כפות בזיליקום, נענע ופטרוזיליה - קצוצים דק
- 1/2 כוס עדשים ירוקים מבושלים ומסוננים
- 1 בצל ירוק קצוץ דק
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 3/4 כוס צנוברים קלויים
- 1/4 כפית קינמון
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים סגולים קצוצים דק
- 5 שיני שום
- 1 כף כמון
- 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
- 2 כפות סילאן
- 1 כוס מים
- 1/2 כף פפריקה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 2 דבלים קצוצות
- 2 כפות צימוקים בהירים
- 2 כפות חמוציות מיובשות
- 1 גבעול נענע שלם
אופן ההכנה
מסירים את כיפת הפלפלים ומנקים מגרעינים.
מכינים את הקוסקוס ע"פ הוראות היצרן שעל האריזה - להכנה במיקרוגל, ומניחים בקערה רחבה.
מוסיפים לקערה בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, עדשים, בצל ירוק וסגול, צנוברים ותבלינים, ומערבבים.
ממלאים את הפלפלים במלית ומהדקים היטב.
הכנת הרוטב-מחממים שמן זית בסיר ומזהיבים את הבצל.
מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות.
מוסיפים את הכמון, העגבניות המרוסקות, הסילאן, המים, הפפריקה, הצ'ילי והמלח והפלפל; ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
יוצקים כ-1/3 מהרוטב לתחתית סיר גדול ורחב.
מסדרים בסיר את הפלפלים הממולאים, צמודים זה לזה. יוצקים מסביב עוד 1/3 מהרוטב.
מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה במשך 35 דקות.
מוסיפים את יתרת רוטב, מפזרים מעל את הפירות היבשים וגבעול הנענע, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות.