ט"ו בשבט: נתח עוף במשרה תמרים, לימון וסילאן
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
הכי כיף, טעים, נעים ומפנק לאכול במסעדה אך כל מנה ניתנת להכנה עצמית בבית.
מרכיבים
- חומץ 1 כוס
- תמרים מגולענים 1 כוס 10-12 תמרים אפשר כל זן, רצוי מג'הול
- לימון 2 יחידות פרוס לפרוסות 2-3 ס"מ עם הקליפה
- תבלינים: פפריקה, כמון, פלפל שחור גרוס, זעתר, מלח גס, סילאן 1/2 כוס, שמן זית 1/2 כוס
אופן ההכנה
להשרות את נתחי העוף בחומץ למשך רבע שעה, לשטוף, לזרות על נתחי העוף תבלינים, סילאן, שמן זית ופרוסות לימון.
לערבב, למזוג לתבנית אפייה, להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 40 דקות. להמשיך לאפות 10 דקות נוספות במצב גריל.
ניתן להגיש עם אורז מקלובה.
הערות
במתכון זה יש להשרות את נתחי העוף החוץ למשך 15 דקות, לשטוף, לתבל לפי המתכון, להכניס לתנור למשך 50 דקות, להוציא, להגיש ולאכול...
מתקבל עסיסי, פריך וטעים להפליא
המתכון באדיבות
|
מסעדת הצ'אנס
פונדק הצ'אנס האחרון, כביש מס 1, ירושלים ים המלח , אלמוג
הצג טלפון
053-8094660
קופונים להצ'אנס
|