סלסת אבוקדו עם סלט עגבניות שרי
- מתאים ל: 8 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת השפית קונדיטורית מירי זורגר
מרכיבים
- המצרכים לסלסת האבוקדו:
- 4 אבוקדו בשלים
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפיות מיץ לימון
- 1 כף מיונית
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפות עירית קצוצה
- לסלט העגבניות:
- 3 עגבניות בשלות אך מוצקות
- 1 בצל סגול
- 1 חופן נבטי חמנייה
- ⅓ כוס שמן
- 2 כפות שומשום שחור
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כף רוטב סויה
- לקישוט:
- קרוטונים
אופן ההכנה
הכנת סלסת האבוקדו:
קולפים את האבוקדו ומועכים אותם במזלג.
מוסיפים לקערה את שאר רכיבי הסלסה ומערבבים היטב.
זולפים את הסלסה לכוסות קטנות ושקופות, ככף סלסה לכל כוס.
הכנת סלט העגבניות:
קוצצים את העגבניות ואת הבצל לקוביות אחידות.
מוסיפים את שאר רכיבי הסלט, מערבבים ומניחים לחצי שעה, לספיגת הטעמים.
מניחים חופן קרוטונים על סלסת האבוקדו שבכל אחת מהכוסות, ועליהם מניחים כף גדושה מסלט העגבניות.
מקשטים בקרוטונים נוספים ומגישים.