דניס מטוגן על מצע סלט פתיתים צבעוני
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השפית מירי זורגר
מרכיבים
- 6 פלטים של דג אמנון
- מלח
- פלפל
- לפתיתים:
- 1 בצל קצוץ
- 1/2 חב פתיתים
- 1 כף מרק בטעם בצל
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- לתוספת:
- 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל כתום חתוך לקוביות
- 1/2 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 שן שום כתושה
- מיץ מלימון אחד
- קורט מלח גס
- קורט פלפל שחור
- לקישוט:
- סרטי בטטה מטוגנים
אופן ההכנה
את הפלטים של הדג מתבלים במלח פלפל מחממים שמן במחבת ומטגנים את הדגים עד להשחמה
הכנת הפתיתים:
מטגנים הבצל עד להשחמה קלה
מוספים את הפתיתים ומטגנים עד להשחמה
מוסיפים מים לפי הוראות היצרן מביאים לרתיחה מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפתיתים מוכנים
מצננים ומערבבים כל כמה ד' כדי שהפתיתים לא ידבקו
את מצרכי התוספת מערבבים ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים טועמים ומתקנים תיבול
מערבבים את הפתיתים עם התוספת
להגשה: שמים 2 כפות פתיתים ומטגנים את הדג מניחים מעל הסלט ומגישים מיד