אסאדו עגל עם ירקות חורף
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מחמם של "מרינדו-הבשר מהגולן" לימי החורף הקרים
מרכיבים
- 4 יחידות אסאדו חתוך לרצועות של מרינדו
- 100 גרם קמח לבן
- 1 בצל
- 1 כרישה
- 2 גזר
- ירקות שורש חתוכים לקוביות:
- 1 שורש סלרי בינוני
- 1 שורש פטרוזיליה
- 2 ארטישוק ירושלמי מקולף
- 1 כף סוכר
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2\1 ליטר יין אדום פורט
- 2\1 ליטר בירה כהה
- ליטר 1 של נוזל בקר בהיר
- פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- ענף של טימין
אופן ההכנה
מחממים סיר עם מעט שמן עדיף קנולה
מקמחים את נתחי האסאדו ומטגנים עד להשחמה ומניחים בצד
באותו הסיר ממשיכים לטגן את הירקות החתוכים, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים
יוצקים פנימה את היין האדום ומחזירים את האסאדו פנימה
מתבלים במלח ופלפל והסוכר
מוסיפים את הנוזל הנותר עד לכיסוי הבשר והירקות ומכסים במכסה
מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומנמיכים את האש
מבשלים על אש נמוכה בבישול איטי כשעתיים וחצי
מידי פעם אפשר לבדוק נוזלים, אם צריך אפשר להוסיף
הערות
להגשה: צלחת עמוקה, במרכזה מניחים מעט מירקות השורש ומעליהם את האסאדו. למעלה מקשטים בתימין.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מרינדו עין גב
מול הכניסה לקיבוץ עין גב, עין גב
הצג טלפון
04-6658555
|