אוסובוקו עגל ביין וירקות
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מחמם של "מרינדו-הבשר מהגולן" לימי החורף הקרים
מרכיבים
- 6 נתחי אוסובוקו בעובי 4 ס"מ של מרינדו
- 6 גזרים שלמים קלופים
- 2 ראשי סלרי חתוכים לפלחים עבים
- 6 בצלים בינוניים קלופים ושלמים
- מעט קמח
- חצי כוס שמן זית לטיגון
- 10 שיני שום קלופים ושלמים
- בקבוק יין אדום יבש
- 8 גבעולי טימין טרי
- 2 כפות סילאן
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 עלי דפנה
- 250 מ"ל ציר עגל
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מכינים מחבת רחבה וסיר גדול
מקמחים את נתחי האוסובוקו
מפלפלים ומטגנים במחבת רחבה עם בצל בשמן זית עד שהנתחים מקבלים קליפה מכל הצדדים. מעבירים את הנתחים המטוגנים עם הבצל לסיר רחב ומפזרים את הירקות, השום והטימין ומוסיפים מלח.
יוצקים לתוך המחבת שבו טוגנו הנתחים, בקבוק יין, עלי דפנה, רסק עגבניות סילאן וציר העגל,
מערבבים היטב עם הנוזלים שהיו במחבת ומביאים לרתיחה.
יוצקים את הנוזלים על הבשר והירקות שבסיר עד שהנוזלים מכסים אותם כמעט לגמרי (במידה וחסרים נוזלים ניתן להוסיף ציר עגל)
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים וחצי לפחות בסיר סגור
האוסובוקו מוכן כאשר הוא מתחיל להיפרד מהעצם
בחלק האחרון של הבישול ניתן לבשל ללא מכסה לצמצום הרוטב.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מרינדו עין גב
מול הכניסה לקיבוץ עין גב, עין גב
הצג טלפון
04-6658555
|