קארי ירקות כתומים בחלב קוקוס ובוטנים קלויים על מצע קוסקוס ארומתי
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית קולינאריה
מרכיבים
- 1 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה", מבושל ע"פ ההוראות שבגב השקית בתוספת תיבול של 1 כפית אבקת שום ו-1 כפית אבקת ג'ינג'ר.
- לירקות -
- 1 כוס קוביות בטטה
- 1 כוס קוביות דלעת
- 1 כוס קוביות דלורית
- 1 כוס קוביות קטנות של גזר
- 2 יח' בצל קלוף וחתוך לפלחים
- 8 שיני שום קלופות
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות תבלין קארי גרוס
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- לרוטב -
- 1 פחית חלב קוקוס
- 2 כפות רוטב קארי אדום
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 פלפל צ'ילי פרוס דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף סוכר חום דחוס
- להגשה -
- חופן עליי כוסברה
- חופן עליי נענע
- חופן בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והירוק)
- חופן בוטנים מטוגנים קצוצים
אופן ההכנה
לירקות - מערבבים את כל המרכיבים ופורשים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
צולים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-30 דקות (תלוי בגודל הירקות).
לרוטב – מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים יחדיו במשך כ-10 דקות.
מערבבים את הירקות עם הרוטב.
בהגשה – מסדרים מצע של קוסקוס מתובל, מסדרים מעל את הירקות ברוטב הקארי, מקשטים בעשבים ובבוטנים ומגישים מיד.