סילבסטר: אנטריקוט גריל
- מתאים ל: 2 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לא הרבה יודעים אבל סטייק אמיתי צולים על מחבת, מיציו הטבעיים של הבשר נשמרים בתוכו ופורצים החוצה עם החיתוך הראשון בנתח , הנה לפניכם הסטייק המושלם על המחבת הבייתית. באדיבות השף גיא פרץ הבעלים של קבוצת GF&B
מרכיבים
- 2 נתחי סטייק אנטריקוט איכותי מיושן ומשוייש היטב (מומלץ ממרכז הנתח)
- במשקל של כ300 גר כל אחד
- כף שמן זית
- כף שומן אווז
- מלח גס ופלפל שחור גרוס דק
- 2 ענפי טימין
- 4 שיני שום קונפי בקליפה
- חצי כוס יין אדום משובח
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם שמן זית ושומן אווז, מטגנים מעט את השום והטימין ומזיזים הצידה. מלטפים את נתחי האנטרקוט בשמן זית, מתבלים במלח גס ופלפל גרוס. מניחים על מחבת לוהטת וצולים כדקה וחצי עד שהבשר מזיע בחלקו העליון הופכים וצולים אותו דבר מהצד השני 20 שניות. לפני ההורדה מהאש יוצקים את היין על מנת להוציא את הטעמים ואת המשקעים מקרקעית המחבת, מגישים ויוצקים את הנוזלים מעל הסטייק.