חנוכה: לביבות מיני בציפוי פטה גבינות
- מתאים ל: 5 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
של השף קונדיטורית מירי זורגר
מרכיבים
- חומרים:
- 1 חב' ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן
- 2 ביצים
- 300 גר' גבינה צהובה מגוררת דק
- 1 כוס עירית קצוצה
- מלח פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כף אבקת מרק בטעם פטריות
- לציפוי פטה גבינות:
- 1 חב' גבינה טוב טעם
- 100 גר' גבינה בולגרית מפוררת
- 50 גר' חמאה רכה
- 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
- 2 שיני שום כתושות
- מלח פלפל שחור גרוס טרי
- לקישוט:
- טוויל גבינה
- 150 גר' גבינה צהובה מגוררת
- 3 כפות שומשום שחור
- קוויאר סלמון או פרוסות סלמון מעושן
אופן ההכנה
הכנת הלביבות:
ערבבי את המצרכים וצקי לתבנית סיליקון שקעים בקוטר 5 ס"מ . ובגובה 1 1/2 ס"מ
אפיה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 20 ד' או עד להשחמה
הכנת הפטה גבינות:
את כל המצרכים יש לשים במעבד מזון ולעבד למסה חלקה
לצקת לתבנית סיליקון בצורת דונטס מיני ולשים בקרור לכשעתים
הכנת הקישוט:
בתבנית מרופדת בניר אפיה יש לשים כפות של גבינה צהובה מגוררת ברווחים של 3 ס"מ מערימה אחת לשניה
ולפזר מעט שומשום שחור
לאפות בתנור שחומם מראש כ 7 ד' או עד להשחמה
לצננן ולהפריד מהניר ולשמור בצד
הרכבת המנה:
יש לחלץ את פטה הגבינות ולהניח על הלביבה להמשיך כך עם כולם
בחור שנוצר בפורמה יש להניח מעט קוויאר ולקשט בטוויל גבינה
להגיש קר