חמין פירות יבשים וחומוס
- מתאים ל: 10 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף משה קצ'וקי להדר סיטי טאואר רמת גן
מרכיבים
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 1.5 ק"ג בקר צלעות עם עצם חתוך לקוביות גדולות
- 5 יח' תפ"א גדולים חתוכים לקוביות
- 100 גרם משמש מיובש
- 100 גרם שזיף מיובש ללא גרעין
- 100 גרם תאנים מיובשות
- 100 גרם חמוציות
- 5 כפות סילאן
- 4 כפות שמן קנולה
- שיני שום קלופות מראש שלם
- 300 גרם חומוס מושרה
- כף מלח
- כפית פלפל שחור
- כפית כמון טחון
- כפית גרגירי כוסברה
- מקל קינמון אחד
- 3 ליטר מים
אופן ההכנה
בסיר גבוהה מחמים את השמן ומטגנים את הבצל עד לצבע זהוב, מוסיפים את שיני השום וקוביות הבשר ומטגנים יחד עד לסגירת הבשר.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים קלות.
מוסיפים את הסילאן, גרגירי החומוס, המים ומרתיחים, מתבלים בכל חומרי הטעם ומבשלים למשך שעתיים.
בשלב שני מוסיפים את כל הפירות היבשים ומבשלים לעוד כחצי שעה.
מעבירים לפלטת שבת (אפשרות נוספת לתנור בחום של 110 מעלות או סיר חשמלי) למשך 24 שעות.
מומלץ להגיש בקדירה מרכזית ביום חורפי