מרק שורשים והדרים חורפי
- מתאים ל: 8 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות Village Green תל אביב – מסעדה טבעונית
מרכיבים
- 1 בצל לבן גדול, חתוך לרצועות רחבות
- 2 כפות שמן זית
- 1 גבעול עלי מרווה
- 1 ראש סלרי, חתוך גס
- 4 יחידות שומר, כל שומר פרוס ל-6
- 4 שיני שום שלמות
- סלסלת פטריות (כ-200 גרם)
- 3 קישואים קטנים, חתוכים לעיגולים
- 1 תפוז - קליפה ומיץ
- 1 לימון - קליפה ומיץ
- 1/2 כרוב, פרוס לרצועות רחבות
- 1/2 כוס אפונה
- קמצוץ אגוז מוסקט
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- חופן פטרוזיליה טרייה
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עם שמן הזית, המרווה, הסלרי והשומר לכ-5 דקות.
מוסיפים את השום, הפטריות, הקישואים, והקליפות והמיץ של התפוז והלימון;
ונותנים להתבשל על להבה נמוכה לכ-5 דקות נוספות.
מוסיפים את הכרוב, האפונה, האגוז המוסקט, המלח והפלפל; מכסים במים ומביאים לרתיחה.
כשהירקות מתרככים מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ונותנים למרק לרתוח לכ-5 דקות נוספות.
מתקנים את התיבול ומגישים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ויליג' גרין
יהודה הלוי 85, תל אביב
הצג טלפון
03-6760909
|