סלט סלק שרוף בתנור
- מתאים ל: 10 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות Village Green תל אביב – מסעדה טבעונית
מרכיבים
- 4 סלקים בינוניים
- 200 גרם שעועית ירוקה
- 1/4 כוס חומץ בלסמי משובח
- 3 כפות סוכר קנים אורגני
- צרור עלי תרד/מנגולד
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס
- פלפל טחון גס
- חופן שקדים פרוסים וקלויים
- 20 גרם גבינת שקדים/קשיו
אופן ההכנה
שוטפים במים וסבון את הסלקים, וקוטמים את החלק העליון והתחתון שלהם.
חותכים את הסלקים הנקיים לרבעים ומכניסים אותם לתנור חם, בטמפרטורה של 200 מעלות (רצוי עם אבן שמוט) לכשעתיים וחצי.
בזמן שהסלקים בתנור מנקים וחולטים כדקה את השעועית הירוקה.
מוציאים אותה לקערת מים קרים.
לרוטב: מצמצמים את החומץ הבלסמי על חום נמוך יחד עם הסוכר עד שמתקבל רוטב בעל מרקם צמיגי.
כשהסלקים מתרככים מבפנים והקליפה מעט חרוכה מבחוץ, מוציאים אותם מהתנור ושמים בקערה עם מכסה עד לקירור.
כשהסלק והשעועית התקררו שמים אותם יחד בקערת ערבוב ומוסיפים את עלי התרד, שמן הזית, הרוטב שהתקבל מצמצום החומץ הבלסמי, המלח והפלפל לפי הטעם.
מערבבים היטב ומעבירים לצלחת הגשה.
מפזרים מעל את השקדים הקלויים ואת גבינת השקדים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ויליג' גרין
יהודה הלוי 85, תל אביב
הצג טלפון
03-6760909
|