סלט ירקות עונתי עם נתחי טונה וגרנולת קוסקוס מלוחה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית קולינאריה
מרכיבים
- לגרנולה:
- 1 כוס שיבולת שועל שלמה
- 1 כוס קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה", מבושל ע"פ ההוראות שבגב השקית
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה
- 1/2 כוס גרעיני דלעת
- 1/2 כוס שקדים מולבנים
- 1/4 כפית מלח
- קורט צ'ילי גרוס
- 1 כפית זרעי כוסברה גרוסים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות טחינה גולמית
- לסלט:
- 12 עלי חסה, יפים וקרועים לפיסות
- 4 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות גס
- 4 מלפפונים, חתוכים גס
- 2 פלפלים צבעוניים, חתוכים גס
- 2 כוסות שעועית ירוקה (אפשר גם קפואה)
- 8 תפוחי אדמה זעירים קלופים, מבושלים וחתוכים לרבעים
- 12 זיתי תסוס
- 4 כפות נתחי טונה בהירה מסוננים משמן
- 4 ביצים קשות קלופות, חתוכות לרבעים
- 4 יח' אנשובי
- לתיבול:
- 3/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי הגרנולה ופורשים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
קולים בתנור בחום בינוני נמוך של 170 מעלות במשך כ-15 דקות. מצננים לחלוטין.
מערבבים את כל מרכיבי הסלט למעט הטונה, הביצה והאנשובי.
מתבלים ברוטב, מקשטים בטונה, הביצה, האנשובי ובגרנולה.