טלה ועגבניות שרי צלויות עם זעתר, שמן זית וזיתי טאסוס על פיתה אפויה ובשר טלה קצוץ מטוגן עם צנובר וטחינה גולמית
תיאור המתכון
לרגל עונת המסיק מציג השף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף בשרתון מתכון מסורתי
מרכיבים
- מצרכים לבשר:
- 800 גר' בשר טלה טחון גס או קצוץ בסכין
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות צנוברים
- 4 כפות טחינה גולמית
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 ראש בצל קצוץ
- מלח פלפל לפי הטעם
- מצרכים להכנת בצק:
- 2 כוסות קמח
- 25 גר' שמרים
- 5 כפות שמן זית
- קורט מלח
- קורט סוכר
- מים לפי הצורך
- מצרכים להכנת העגבניות:
- 16 עגבניות שרי צהובות חצויות
- 16 עגבניות שרי תמר אדומות חצויות
- 16 עגבניות שרי אדומות
- 20 זיתי טאסוס מגולענים וחצויים
- 10 עלי זעתר חתוכים
- 8 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
אופן הכנת הבשר:
מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים בצל קצוץ. מטגנים עד לשקיפות ומוסיפים את בשר הטלה ממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות תוך כדי פירור הבשר בעזרת מזלג או מטרפה.
מוסיפים את התבלינים, צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומערבבים. מגישים בצלחת ויוצקים מעל טחינה גולמית להשלמת הטעמים.
אופן הכנת הבצק:
מערבבים קמח סוכר, מלח ויוצרים גומה מוסיפים אל הגומה מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.
בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים. מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורק מכסים את הבצק במגבת או בניילון והתפחה של 30 דקות . לאחר התפחה לשים כ 4 דקות נוספות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי.
פותחים את הבצק בעזרת הידיים ויוצרים מיני פיתה. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 6 דקות או עד קבלת בצק מוצק. רצוי לא לאפות עד הסוף זו היא אפיה ראשונית.
אופן הכנת העגבניות:
מערבבים את כל המצרכים ומתבלים במלח ופלפל ומניחים על הבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות עד אשר הבצק הופך זהוב ומגישים לצד בשר הטלה עם הטחינה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|