ספיחה- בשר טלה קצוץ עם שום, פלפל חריף ועגבניות מוגש על פיתה ביתית ואיולי לימון כבוש
תיאור המתכון
לרגל עונת המסיק מציג השף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף בשרתון מתכון מסורתי
מרכיבים
- מצרכים לבשר:
- 800 גר' בשר טלה קצוץ
- 1 פלפל חריף ירוק טחון
- 2 עגבניות מגוררות דק בפומפייה
- 2 כפות רסק עגבניות
- מלח
- מצרכים לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 25 גר' שמרים
- 5 כפות שמן זית
- קורט מלח
- קורט סוכר
- מים לפי הצורך
אופן ההכנה
אופן ההכנה הבצק:
מערבבים קמח סוכר, מלח ויוצרים גומה , מוסיפים אל הגומה מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.
בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה. יש לשוש עד קבלת בצק אחיד ורך.
מכסים את הבצק במגבת או בניילון עד להתפחה במשך כ- 30 דקות. לאחר התפחה צריך ללוש את הבצק כ- 4 דקות נוספות וכעת ניתן לחלקו לכדורים בגודל הרצוי.
פותחים בעזרת הידיים את הבצק ויוצרים מיני פיתה.
אופן הכנת המנה:
מערבבים את כל המצרכים ביחד להתמזגות הטעמים ואיחוד הבשר עם התבלינים.
פותחים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ ובעזרת מקדד יוצרים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ.
ממלאים אותם בבשר במרכז הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 10 דקות או עד שהבצק הופך לזהוב.
אפשר להגיש עם איולי לימון כבוש לצד עגבניות קצוצות עם מעט לימון ושמן זית.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|