סידייה - פילה דניס אפוי בתנור עם עשבי תיבול בנוסח הדייגים בלבנון, מוגש עם תפוחי אדמה ננסיים צלויים עם כורכום ובצל מטוגן
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לרגל עונת המסיק מציג השף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף בשרתון מתכון מסורתי
מרכיבים
- 8 פילה דניס נקיים מקשקשים ואדרות (עצמות)
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף כוסברה קצוצה
- 1 כף עירית קצוצה
- 8 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לבצל:
- 4 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
- 4 כפות שמן זית לטיגון הבצל
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לתפוחי אדמה:
- 32 תפוחי אדמה ננסיים
- 1/2 כפית כורכום
- 8 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
אופן הכנת הדג:
מערבבים את כל המצרכים ומתבלים במלח ופלפל.
מניחים את הדג על מגש אפיה, כאשר עור הדג מופנה כלפי מעלה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ- 10 דקות.
אופן הכנת הבצל:
מטגנים במחבת את הבצל ומוסיפים תוך כדי את התבלינים בסוף הטיגון , לבסוף מוסיפים מעט מלח .
אופן הכנת תפוחי אדמה:
מערבבים את כל המצרכים ומעבירים לתבנית אפיה. אופים בתנור בטמ"פ של 180 מעלות למשך
כ- 30 דקות.
המלצה: את הדגים מגישים על הבצל המטוגן.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|