מדליוני עוף בפירות יבשים ויין על גראטן תפוח אדמה וזוקיני
תיאור המתכון
באדיבות השף משה קצ'וקי ל'הדר סיטי טאואר' ר"ג
מרכיבים
- 3 יח' סטייק פרגית (לבקש מהקצב לפתוח למילוי)
- 300 גרם חזה עוף טחון
- 2 בצלים בינוניים
- 1 כף מלח שולחן
- חצי כפית פלפל לבן
- 150 גרם פירות יבשים מגוונים (משמש, שזיף, תאנה, חמוציות, צימוקים וכו..)
- 3 יח קישוא זוקיני ירוק - עדיף צר
- 3 יח תפוחי אדמה גדולים
- 5 כפות סילאן
- 1 כף ברנדי
אופן ההכנה
אופן הכנה למילוי:
קולפים את הבצלים, חותכים לקוביות קטנות ומטגנים עד להזהבה, את הפירות יבשים חותכים לרצועות דקות ומוסיפים לבצל ומטגנים יחד קלות.
מצננים את הבצל והפירות יבשים למשך כחצי שעה ומערבבים עד להומוגניות עם החזה עוף הטחון.
אופן המילוי:
מניחים על משטח עבודה את הפרגיות (עם העור כלפי מטה) ויוצקים מהמילוי שכבה בעובי כחצי ס"מ מעל ומגלגלים תוך כדי הידוק הפרגית.
את הסילאן והברנדי מערבבים יחד ומורחים על "בלוטין" העוף שנוצר.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 45 דקות.
מצננים במקרר למשך שעתיים ופורסים למדליונים בעובי 1 ס"מ כאשר כל מנה הינה 6 מדליונים.
גראטן:
את התפוחי אדמה הקלופים והזוקיני פורסים דק מאוד ומניחים בתבנית משומנת היטב.
מעל מורחים שמן זית ומלח שולחן ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות
לרוטב:
מצמצמים יין אדום במחבת ומוסיפים את המשקע שנוצר בתבנית של העוף הממולא ומצמצמים עד להסמכה.
הערות
הגשה:
במרכז צלחת עגולה מסדרים שתי שורות של הגרטן תפ"א והזוקיני, ביניהם מסדרים את מדליוני העוף ויוצקים מעט רוטב מעל.